Pigmentstoornis

Pigmentstoornissen zoals hyperpigmentatie kunnen in verschillende verschijningsvormen voorkomen. Ze kenmerken zich allemaal door een abnormale verkleuring van de huid. Bij Huidtherapie Rijnmond kunt u in de meeste gevallen voor een behandeling terecht. 

Vitiligo

Vitiligo is een huidziekte die wordt gekenmerkt door bepaalde onregelmatig gevormde plekken, waarbij het huidpigment is verdwenen (lichte plekken). Vaak is de aandoening symmetrisch verdeeld over het lichaam of ledematen. Het kan over het hele lichaam voorkomen. De meest voorkomende plaatsen zijn het gezicht, de oksels en de schaamstreek.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

De aanleg voor post inflammatoire hyperpigmentatie komt vaker voor bij mensen met een donkere huidskleur. Het ontstaat na kleine wondjes, ontstekingen of een huidirritatie. De toename van pigment is het gevolg van een ontsteking (inflammatie), waardoor de pigmentcellen worden gestimuleerd (donkere plekken).

Melasma

Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker of chloasma genoemd. Deze vorm van pigment ontstaat vaak tijdens de zwangerschap of tijdens pilgebruik (hormonale veranderingen). Een melasma kenmerkt zich in een bruine, platte, gepigmenteerde vlindervormige plek in het gelaat. Na de zwangerschap kan melasma weer verdwijnen. Bij pilgebruik kan de melasma blijven bestaan.

Behandeling

Het is belangrijk om de oorzaak zoveel mogelijk weg te nemen. Indien dit niet meer gaat kan glycolzuur in combinatie met een blekende creme het pigment wat oplichten. Tevens is het belangrijk u goed in te smeren met een sunblock. 

In de regio Rotterdam kunt u voor deze professionele behandelingen bij Huidtherapie Rijnmond terecht:

Meer info

Wanneer u meer wilt weten over een specifieke aandoening of de behandeling hiervan, kunt al gerust bellen met Huidtherapie Rijnmond op 010 - 75 14 775 of kijk op onze contact pagina voor andere mogelijkheden.

Huidtherapie Rijnmond | Pythagorasweg 11 | 3076 AJ  ROTTERDAM | T: 010-75 14 775 | info@huidtherapie-rijnmond.nl | Privacyverklaring