Professionele behandeling door uw huid- en oedeemtherapeut in de regio Rotterdam

Huidtherapie Rijnmond is de specialist voor oedeemtherapie en huidtherapie in de regio Rotterdam. Hieronder kunt u informatie vinden over de paramedische behandelingen die bij Huidtherapie Rijnmond worden aangeboden. Door op de titel te klikken, kunt u meer gedetailleerde informatie over de behandeling lezen. 

Elektro Coaguleren

Bij elektro-coagulatie wordt via een steriele naald hoog frequente wisselstroom in een bloedvaatje in de huid gebracht. Hierdoor ontstaat aan de punt een grote warmte. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten in het bloed stollen, waarna het bloedvaatje verschrompeld.

Steunkousen

Steunkousen aanmetenTherapeutisch elastische kousen, in de volksmond steunkousen genoemd, zijn er in veel verschillende soorten en maten. De therapeutisch elastische kous wordt aangemeten door een gediplomeerd huidtherapeut en op maat gemaakt.

Camouflage

Door middel van camouflagetherapie worden huidskleur afwijkende aandoeningen minder zichtbaar gemaakt. Het is een tijdelijke oplossing, die dagelijks of wanneer gewenst wordt aangebracht.

Lymftaping

Lymftape is een goede aanvulling op de manuele lymfdrainage. Door een specifieke manier van plakken, zorgt de tape ervoor dat de huidlagen van elkaar worden opgetild.

Elektrisch ontharen

Middels de blend-methode worden de haartjes één voor één behandeld met twee soorten stroom. Namelijk gelijkstroom en hoog frequent stroom. Hierdoor zal de haarfollikel worden vernietigd.

Elektrisch ontharen is geschikt voor mensen met zowel donker, blond als grijs haar. Het is een beproefde maar tijdrovende methode.

Deze behandeling wordt toegepast voor:

Overbeharing

Chemische Peeling

Door het aanbrengen van een peeling wordt de conditie van uw huid verbeterd. Er zijn verschillende soorten peelings, variërend in sterkte. Van een lichte peeling die progressief resultaat boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft, tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Manuele Lymfdrainage

Bij manuele lymfdrainage probeert de huidtherapeut door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van de goede vaten te bevorderen.

Dieptereiniging

De huidtherapeut behandelt lichte en ernstige vormen van acné. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acné kan aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is voorwaarde voor succes. Een behandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

Reiniging

Eerst wordt de huid gereinigd met behulp van producten die de zuurgraad van de huid in stand houden. Na het reinigen wordt vaak gebruik gemaakt van een scrubcréme, hiermee worden dode huidcellen verwijderd door middel van roterende bewegingen.

Zwachtelen

Ambulante Compressie Therapie (zwachtelen) heeft als doel het reduceren van het volume wat door manuele lymfdrainage is bereikt en dit vast te houden.

Huidtherapie Rijnmond | Pythagorasweg 11 | 3076 AJ  ROTTERDAM | T: 010-75 14 775 | info@huidtherapie-rijnmond.nl | Privacyverklaring